Grøn forretning: Planterne kommer

Projektnavn: Grøn forretning: Planterne kommer

Organisation: Økologisk Landsforening

Finansiering: Fonden for Økologisk Landbrug

Projektansvarlig: Torben Blok

Projektperiode: Januar – december 2022.

Projektets formål er at bidrage til øget afsætning af økologiske plantebaserede fødevarer og dermed styrke grøn forretning hos producenter og aftagere. Det indebærer tre store fysiske indsatser i Jylland, på Fyn og på Sjælland samt en massiv kommunikation, der favner både planterigets producenter og aftagere. På den måde udvikles markedet for økologiske planter og afsætning stimuleres. ’Grøn forretning: Planterne kommer’ bidrager til at sætte turbo på afsætning af den økologiske planteproduktion. Projektet omfatter to arbejdspakker, der vil favne og fremvise bredden af økologiske plante-afgrøder:

ARBEJDSPAKKE 1: PLANTERNE KOMMER (ØST & VEST)

Den første og største arbejdspakker samler landets økologiske planteproducenter og -aftagere til to store faglige not-to-miss afsætningsarrangementer med i alt 300-350 deltagere. Det første arrangement foregår på Fyn og det næste finder sted i den nordlige del af Jylland.

ARBEJDSPAKKE 2: KOMMUNIKATION/KAMPAGNE: ØKOLOGIEN & PLANTERNE

Hele landet skal vide hvor rige vi er på lokalt-producerede økologiske afgrøder og plantebaserede fødevarer. I denne arbejdspakke sættes målrettet ind for at synliggøre feltet af økologiske producenter og virksomheder – og ikke mindst det brede udvalg af afgrøder og plantebaserede produkter, der har rødder i dansk muld.

Indsatsen vil bidrage til at styrke de økologiske plante-producenters samarbejde med resten af værdikæden og bidrage til at øge producenternes afsætning med 10%. Projektet vil medføre, at op mod 350 aktører møder hinanden med forretning for øje, og at tusindvis af aftagere og forbrugere eksponeres for budskaber om den økologiske planteproduktion.

Projektet gennemføres i samarbejde med Landbrug & Fødevarer.

Luk (Esc)