
Klimaeffekter af det økologiske spisemærke – formidling 2023
Projektleder: Mie Reihs Hegnar
Finansiering: Fonden for Økologisk Landbrug
Projektperiode: 2022-2023
I foodservicebranchen har mange professionelle køkkener fokus på at optimere og omlægge, for at opnå en så bæredygtig køkkenprofil som mulig. Erfaringer viser samtidig at professionelle køkkener ikke har tilstrækkelig viden om, hvordan grøn omlægning og Det Økologiske Spisemærke bidrager til en mere bæredygtig og klimavenlig køkkenprofil.
På baggrund af bl.a. en analyse lavet af DTU Fødevareinstituttet i 2022 i projekt ’Klimaeffekt i professionelle køkkener gennem grøn omstilling og Det Økologiske Spisemærke’ vil dette projekt styrke kendskab til og viden om, hvordan grøn omlægning og implementering af Det Økologiske Spisemærke bidrager til en mere bæredygtig køkkenprofil og et lavere klimaaftryk.
I projektet formidles konkret viden om, hvordan Det Økologiske Spisemærke har et positivt aftryk på klimabelastningen, gennem introduktionen af mere sæsonbetonet og lokalt produceret økologisk frugt og grønt i køkkenerne
Projektets formål er at øge afsætningen af lokalt producereret økologisk frugt og grønt i foodservicebranchen gennem en omfattende formidlingsindsats, der kobler bæredygtighed og Det Økologiske Spisemærke. Målet er at øge branchens kendskab til sammenhæng mellem klima og grøn omlægning, herunder implementering af Det Økologiske Spisemærke.