Klimavenlige bælgfrugter til konsum

Finansiering: Promilleafgiftsfonden

Projektleder: Niclas Klixbüll, Økologisk Landsforening

Projektperiode: Januar – december 2022

Formål:

Projektet skal understøtte den positive udvikling hos avlere og virksomheder, så de oplever gode afsætningsmuligheder og dermed også får mod til øge produktionen yderligere. Formålet er at ramme klimavenlige måltider og styrke afsætningen af økologiske varer ved at øge produktionen og afsætningen af økologiske planteproteiner til konsum. Projektet bygger på de erfaringer og resultater, der er opnået gennem tidligere projekter støttet af promilleafgiftsfonden. Gennem workshops, temamøder, bælgfrugtcamps for køkkenprofessionelle, messedeltagelse på bl.a. FoodExpo samt en særlig frontløberindsats, der skal hjælpe udvalgte køkkener med udelukkende at bruge danske, økologiske bælgfrugter, vil projektet bidrage til en større efterspørgsel på de danske, økologiske planteproteiner.

Foto: Molly Grønberg

Luk (Esc)