
Nedbryd barriererne for mere øko grønt på tallerkenen
Projektleder: Helle Bossen
Finansiering: Fonden for Økologisk Landbrug
Projektperiode: 2023
Dette projekt bidrager til at stimulere efterspørgslen hos forbrugerne og udnytte det momentum, som stigende fødevarepriser og klimakrisen har skabt for en grønnere tallerken. Ifølge en COOP analyse i 2021 har 63,2 pct. af danskerne et ønske om at spise mindre kød og dermed flere plantebaserede fødevarer. Udfordringen er, at der er en række barrierer, som står i vejen for, at denne ønskede adfærd bliver til reel adfærd. Dette projekt vil have fokus på at nedbryde disse barrierer. En undersøgelse gennemført af Landbrug og Fødevarer i 2022 viser, at de væsentligste barrierer for, at danskernes ønske om en mere planterig kost bliver omsat til reel adfærd er;
- Det kan være svært at finde retter uden kød, som alle i husstanden kan lide
- Det kan være svært, at få det til at smage lige så godt, som det jeg/vi plejer at spise
- Det kan være svært at finde inspiration til nye retter
- Det tager ofte for lang tid at snitte og hakke alt det grønne i en travl hverdag
Dette projekt vil nedbryde disse barrierer ved at give forbrugerne inspiration til nye planterige familieretter, der har masser af smag, og som er nemme at lave. Inspirationen gives, hvor den er mest relevant, nemlig på de sociale medier og i købssituationen.