OPstart: En hub for økologiske plantebaserede startups

Finansiering: Fonden for Økologisk Landbrug

Projektleder: Claire Demontreuil, Dansk Vegetarisk Forening

Projektperiode: 2023

Formål

Formålet er med projektet er at udvikle flere nye spændende økologiske produkter, hvilket kræver, at der skabes et stærkt og mangfoldigt økosystem af økologiske plantebaserede startups, som kan modnes til næste fase, hvor de kan vokse sig større. Fokus i nærværende projekt er på at understøtte den tidlige fase, hvor idéen endnu ikke er på kommercielle vilkår eller er i meget lille skala.

Aktiviteter

I projektet er der følgende aktiviteter, som skal give de deltagende startups og studerende mulighed for at sparre, netværke, udvikle, afprøve og synliggøre i et omfang, så de kan blive hurtigere markedsparate:

  • Sparring på produktudvikling og markedsbehov
  • 3 netværksevents med etablerede iværksættere, detailhandlen og relevante faglige emner
  • 1 pitch-event for investorer
  • Forbrugerundersøgelser via DVF’s forbrugerpanel efter behov
  • Smageevent, eventuelt opdelt på flere små smageevents efter behov
  • Videreudvikling af hjemmesideunivers målrettet startups
  • Koordinering af fælles stadepladser for startups ifm. 3-4 events/messer el.lign.
  • Sparring på relevant lovgivning helt tidligt i udviklingsfasen
  • Podcasts med udvalgte deltagere i OPstart
  • Tilbud om at benytte fleks plads hos CPH Food Space i København
Luk (Esc)