Arrangementet er afsluttet.
Forbrugerindsigter og markedsdata: Den økologiske plantebaserede sektor
Torsdag den 27. oktober kl. 13-16, webinar (online)
Vær med online når fem oplægsholdere præsenterer den nyeste viden fra 2022 om de danske forbrugere og deres plantebaserede fødevareforbrug. Vi sætter fokus på de nyeste markedsdata, analyser og forbrugeradfærd, når vi inviterer til netværksmøde (online som webinar) om det plantebaserede marked, forbrugernes præferencer og økologiens betydning.
Rune-Christoffer Dragsdahl, Generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF) lægger som dagens moderator ud med en velkomst og et par interessante facts. Derpå vil analysechef Lars Aarup fra Coop fortælle om resultaterne fra deres nyeste analyse inden for den danske grønne bølge. Derpå vil Postdoc Maureen Schulze fra Copenhagen Business School (CBS) tage os med ind i PlantPro projektet, hvor hun vil fortælle om deres dugfriske danske data om forbrugeradfærd og hvad forbrugerne gerne vil spise i stedet for kød, hvis de skulle udskifte kødet. Postdoc Marijke Hielkema fra Københavns Universitet (KU) vil fortælle om forskellene mellem forbrugerne fra en anden vinkel, nemlig igennem en forandringsmodel, samt forklare hvilke sociale dynamikker og barrierer der gør, at danskerne ikke spiser mindre kød og mere økologisk plantebaseret mad. Dernæst vil Malte Clausen fra Boston Consulting Group (BCG) fortælle om trenden indenfor globale investeringer i alternativ protein og forbrugerpræferencer i internationale markeder. Til slut vil Daniel Barrera Madsen fra Plantebaseret Videnscenter (PBV) præsentere de nyeste og helt unikke indkøbsdata om forarbejde plantebaserede produkter i dansk detail og økologiens andel heraf.
PROGRAM | (inklusive spørgetid – ændringer kan forekomme) |
13.00-13.10 | Rune-Christoffer Dragsdahl, Generalsekretær, DVF: Velkomst |
13.10-13.35 | Lars Aarup, Analysechef, Coop: Mindre kød på tallerkenen - den grønne bølge i Danmark |
13.35-14.00 | Maureen Schulze, Postdoc, CBS, PlantPro: Consumers’ pathways to meat reduction (Engelsk) |
14.00-14.10 | Kort pause |
14.10-14.35 | Marijke Hielkema, Postdoc, KU: Reducing Meat Consumption in Meat-Loving Denmark (Engelsk) |
14.35-15.00 | Malte Clausen, Partner & Associate Director, BCG: Globale investeringer i alternativ protein og forbrugerpræferencer i internationale markeder |
15.00-15.25 | Daniel Barrera Madsen, Projektleder, PBV: Indkøbsdata af forarbejdede plantebaserede produkter og økologi i dansk detailhandel |
15.25-15.45 | Opsamling og refleksioner af dagens præsentationer |
15:45 | Tak for i dag |
Tid
27. oktober 2022
13.00-16.00
Arrangør
Dansk Vegetarisk Forening