Grøn køkkenomstilling på kostskolerne (forløb 2)

Nærbillede af økologiske plantehotdogs

Arrangementsinfo

Tid

11. juni 2025 - 08.30-17.00

Lokation

Skolerne i Oure Sport & Performing Arts, Idrætsvej 1, 5883 Oure

Rutevejledning

Arrangør

Plantebaseret Videnscenter

Pris

Gratis

Program

Hvis I arbejder i køkkenet på en kostskole (kostgymnasium, højskole, efterskole, landbrugsskole mv.) og har grønne ambitioner, får I her muligheden for at få masser af ny inspiration til grønne retter udvalgt, testet og målrettet køkkener på landets kostskoler. Med støtte fra Plantefonden inviterer vi i alt 60-75 kostskoler ind i et inspirerende og hands-on udviklingsforløb på 16 uger. Forløbet foregår i jeres egne omgivelser, hvor I undervejs får masser af inspiration og rådgivning til at lave velsmagende plantebaseret mad til eleverne.

Forløbet tjener tre formål:

  • At løfte jeres grønne køkken med masser af konkret inspiration (opskrifter og videoguides)
  • At udvikle jeres grønne køkkenkompetencer
  • At skabe nye grønnere madvaner hos næste generation

Over de 16 uger får I fingrene i 32 opskrifter på plantebaserede måltider (2 pr. uge), der er målrettet eleverne. Med i pakken følger indkøbslister og videoguides. Hver uge kan I også deltage i et fælles online sparringsmøde meden erfaren plantekok. Når I deltager i forløbet, forpligter I jer til at afprøve mindst én af de to ugentlige opskrifter.

Forløbet er rettet mod jer der:

  • Arbejder i køkkenet på en kostskole (kostgymnasium, højskole, efterskole, landbrugsskole mv.)
  • Ønsker at sætte en ny kurs med flere grønne retter og mere økologi i køkkenet
  • Gerne vil styrke jeres grønne køkkenkompetencer

Inden forløbet starter, involverer vi også skolens ledelse og køkkenledelse. Det gør vi på et kick-off event, hvor vi arbejder med skolens grønne målsætninger og sætter rammerne for succes (læs mere via PDF – link nedenfor). Derefter afprøver I hver uge 1-2 grønne opskrifter i jeres eget køkken og styrker på den måde jeres grønne køkkenkompetencer.

Download PDF her, hvis I vil vide mere.

Har I spørgsmål til forløbet, kan I kontakte projektleder Jeanne Svalebech på: jeanne.svalebech@vegetarisk.dk Tlf.: 81 11 92 25

Har I ikke mulighed for at deltage på denne dato, minder vi om at forløbet også afholdes med opstart den 14. januar 2026 i Herning – læs mere her. 

Projektet realiseres med delvis støtte fra Fonden for Plantebaserede Fødevarer.

Tilmeld dig