Spread Vegetar Mia Sommer Dansk Vegetarisk Forening

PROJEKTER

Fremme af økologiske vegetariske produkter hos producenter, grossister og food service



Projektperiode jan. 2020- dec. 2020

Projektleder, Katrine Ejlerskov

Projektet sætter fokus på udvikling og afsætning af økologiske og vegetariske/veganske produkter via fire indsatsområder:

1. Afdækning af markedsbehov
2. Rådgivning og formidling til fødevareproducenter
3. Påvirkning af den offentlige debat
4. Styrke afsætning med fokus på grossister og food service.

Netværk for fremtidens planteproteiner i Danmark



Projektperiode jan. 2020- dec. 2021

Projektleder, Mette Smil Fisker

Netværk for Fremtidens Planteproteiner i Danmark er et netværksprojekt, støttet af Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Miljø- og Fødevareministeriet, som skal fremme udviklingen og produktionen af plantebaserede fødevarer i Danmark.

Netværket er et forum for vidensudveksling, inspirationsdeling, løsningsudvikling og networking mellem de centrale aktører og interessenter med relation til det danske fødevareerhverv.

Økologiske proteinafgrøder til klimavenlig human ernæring

Projektperiode jan. 2020- dec. 2020
Projektleder, Henrik Hindborg

Projektets formål er at styrke afsætning af økologiske varer ved at øge produktionen og afsætningen af økologiske plantebaseret protein til fødevarer. Etablering af et passende udbud af proteinafgrøder beregnet til human ernæring samt styrke afsætningen og dermed kickstarte hele forsyningskæden gennem en samtidighed af indsatser.



Foto: Mia Sommer

Luk (Esc)