Monika Grabkowska M1y4tfq9zvk Unsplash

OM OS

Om os

Plantebaseret Videnscenter er en platform for forskningsprojekter, vidensdeling og forsøg i relation til omstillingen mod flere plantebaserede, økologiske fødevarer. Plantebaseret Videnscenter er stiftet af Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening i september 2020.

Formålet er at styrke vidensgrundlaget for et mere plantebaseret, økologisk fødevaresystem fra jord til bord.

Organisationerne bag

Plantebaseret Videnscenter er stiftet af Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening i september 2020. Målet er at styrke den faglige specialistviden inden for plantebaseret omstilling, der allerede eksisterer i de to organisationer i dag, foruden at styrke samarbejdet med andre aktører om denne omstilling.

Fokus er på forskningsprojekter, undersøgelser, vidensdeling, afprøvning og erfaringsudveksling om alt, hvad der relaterer sig til omstillingen mod flere plantebaserede fødevarer.

Dansk Vegetarisk Forening er den centrale danske aktør inden for fremme af plantebaseret kost og har faglig ekspertise inden for bl.a. ernæring, bæredygtighed, markedstendenser og forbrugeranalyser. Foreningen blev grundlagt i 1896 og favner både vegetarer, veganere, fleksitarer og alle andre, der støtter grønnere kost.

Økologisk Landsforening er den centrale danske aktør inden for økologisk, bæredygtig fødevareproduktion og har faglig ekspertise indenfor bl.a. landbrug, marked, forbrugeradfærd, food service, eksport og bæredygtighed. Foreningen har eksisteret siden 1981 og har siden da været drivkraften for, at økologien har udviklet sig til at være én af Danmarks styrkepositioner.


Foto: Monica Grabkow (Unsplash)


Luk (Esc)