Plantebaseret kost i det professionelle køkken
![Video til køkkenfaglige om ernæring på en plantebaseret kost](https://i.ytimg.com/vi/ssnVIuk3IcE/hqdefault.jpg)
Kom godt i gang med bælgfrugterne
Plantebaseret Videnscenter har udviklet 7 korte læringsvideoer (45 min. i alt), opdelt i emner, der inspirerer og vejleder køkkenfaglige til at bruge flere bælgfrugter i køkkenet. Værtinderne er kok Inger Kjærgaard og madformidler Trine Krebs. Find videoerne her:
![Bælgfrugter 7 – Gode bælgfrugtvaner](https://i.ytimg.com/vi/cfVHzG4hNi4/hqdefault.jpg)
Opskriftshæfte
Aarstiderne, KøkkenKultur og Plantebaseret Videnscenter har i samarbejde udviklet dette opskriftshæfte til køkkener på højskoler og frie fagskoler for at give inspiration til grønne retter.
![Opskriftshæfte Aarstiderne](/media/pesjdb1u/opskriftshaefte-aarstiderne.png)
Inspirationskatalog
I kataloget gennemgår vi produkter og råvarer, der er særlig egnede i det plantebaserede køkken. Du finder inspiration til anvendelse og appetitlig navngivelse af retter.
![Skærmbillede 2023 10 27 Kl. 11.50.12](/media/ahahd5or/skaermbillede-2023-10-27-kl-11-50-12.png)
Flere grønne måltider
I pjecen her får du inspiration, viden og gode råd til en nem opstart til at lave flere grønne måltider i professionelle køkkener. Grønne måltider handler om smag.
![Skærmbillede 2023 10 27 Kl. 12.01.22](/media/3gnlnhxs/skaermbillede-2023-10-27-kl-12-01-22.png)
Idékatalog til grønnere kantiner
Offentlige og private kantiner arbejder i stigende grad på at reducere CO2-udledningerne på deres fødevareindkøb – og giver ikke meget plads til kød både frokost og aften med mindre det bruges som krydderi.
![Idekatalog til grønnere kantiner](/media/3dfbpjay/skaermbillede-2024-01-19-kl-14-32-07.png)
Opslagsværk til bedre navngivning af plantebaserede retter
I dette opslagsværk kan du læse om, hvordan du igennem mere appetitlig navngivning kan nudge folk til at købe flere plantebaserede måltider.
![Opslagsværk til bedre navngivning af plantebaserede retter](/media/fi4apqlx/skaermbillede-2024-01-19-kl-14-36-07.png)
Pjece om ernæring på plantebaseret kost
Læs om fordelene ved at lave 100% plantebaserede retter. Det kan spises af alle uanset livsstil, mælkeallergi og trosretning. Desuden er der mange sundhedsfordele, da den er rig på fibre og lav på mættet fedt.
![Pjece om ernæring på plantebaseret kost](/media/jtxltci4/skaermbillede-2024-01-19-kl-14-40-41.png)
Se vores plakat over danske bælgefrugter
Der er billede og beskrivelse af de forskellige sorter. Bliv klogere på struktur, smag og anvendelse.
![Bælgfrugtsplakat](/media/u1khq5ch/baelgfrugtsplakat.png)
Se vores plakat med 10 grunde til at vælge plantebaseret kost
Du kan printe plakaten ud og hænge den i enten køkkenet til personalebrug, til elever eller kursister eller ude i din kantine.
![Plakat 10 Gode Grunde](/media/5hcmkzpa/plakat-10-gode-grunde.png)
Se vores titelgenerator
Den kan bruges til plantebaserede retter og brug den som et værktøj, når du skal finde på et navn til din plantebaserede mad.
![Titelgenerator](/media/xmsjtotx/titelgenerator.png)
Titelgenerator
Kickstart dine gæsters appetit ved at navngive dine retter baseret på ingredienser, smag og tekstur.
![Titelgenerator](/media/efhlsv0i/skaermbillede-2024-03-25-kl-14-38-20.png)
Bælgfrugterne til fremtiden
Se plakaten med bælgfrugterne til fremtidens tallerken og læs bl.a. om hvordan bælgfrugter forbedrer landbrugsjorden gennem kvælstofsfiksering.
![Bælgfrugterne til fremtidens tallerken](/media/00wnk5vu/skaermbillede-2024-03-07-kl-14-20-41.png)
Mærk menuen
Brug piktogrammer i stedet for at anvende ord som vegansk, vegetarisk eller kødfri. Beskriv i stedet retterne.
![Mærk maden](/media/sgpho3ro/skaermbillede-2024-03-25-kl-14-33-30.png)