Bælgfrugter i det professionelle køkken

I januar 2021 fik Danmark nye kostråd, der for første gang sætter klimaet på den kostbaserede dagsorden. Det betyder, at vi danskere skal spise betydeligt mere planterigt og ikke mindst indtage langt flere bælgfrugter.

I dag spiser vi danskere kun 5 g tilberedte bælgfrugter om dagen, og der er derfor lang vej til at nå Fødevarestyrelsens anbefaling på 100 g tilberedte bælgfrugter om dagen. Storkøkkener og kantiner kan være med til at hjælpe danskerne med at øge deres indtag af de næringsholdige proteinbomber ved at integrere flere bælgfrugter på menuen.

Kom godt i gang med bælgfrugterne

Plantebaseret Videnscenter tilbyder derfor 7 korte læringsvideoer (45 min. i alt), opdelt i emner, der inspirerer og vejleder køkkenfaglige til at bruge flere bælgfrugter i køkkenet. Værtinderne er kok Inger Kjærgaard og madformidler Trine Krebs. Læringsvideoerne er gratis og kan suppleres med forskellige forløb med Inger og Trine. For eksempel et opfølgende webinar med Q&A eller en intensiv dag i køkkenet, hvor Inger vejleder i både kogning, tilsmagning og anretning samt giver gode praktiske råd, der passer til jeres køkken.

Herunder får du gode råd og tips til flere grønne måltider i professionelle køkkener:

I inspirationskataloget til flere grønne måltider gennemgår vi produkter og råvarer, der er særlig egnede i det plantebaserede køkken. Du finder inspiration til anvendelse og appetitlig navngivelse af retter.

I pjecen her bliver får du inspiration, viden og gode råd til en nem opstart til at lave flere grønne måltider i professionelle køkkener.

I dette opslagsværk kan du læse om, hvordan du igennem mere appetitlig navngivning kan nudge folk til at købe flere plantebaserede måltider.

Se vores titelgenerator til plantebaserede retter og brug den som et værktøj, når du skal finde på et navn til din plantebaserede mad.

Se vores plakat med 10 grunde til at vælge plantebaseret kost. Du kan printe plakaten ud og hænge den i enten køkkenet til personalebrug, til elever eller kursister eller ude i din kantine.

Find lækre plantebaserede retter til store gryder målrettet unge på højskoler og frie fagskoler.

Luk (Esc)