HVORFOR ØKOLOGI?

Økologi og plantebaserede fødevarer går hånd i hånd, når verden skal brødfødes bæredygtigt.

Økologisk fødevareproduktion bidrager til at nå 14 af FN’s 17 Verdensmål – og er en vigtig del af løsningen, når vi taler om bæredygtige fødevaresystemer. Økologisk fødevareproduktion fremmer livet i og ved markerne, renere vand, ansvarlig produktion og forbrug. Samtidig ser vi i Danmark et klart sammenfald mellem økologipræferencer og personer, der spiser fleksitarisk, vegetarisk og vegansk, fordi den økologiske produktionsform er mere på linje med deres omtanke for dyr og natur.

Dette afspejles dog endnu ikke på det internationale marked, hvor der er turbo på den plantebaserede udvikling i disse år. Mange af de nye produkter er baseret på konventionelle råvarer, højt forarbejdede processer og mange tilsætningsstoffer. Flere analytikere påpeger imidlertid, at der er stigende international forbrugerefterspørgsel på clean label og økologi inden for plantebaserede produkter. I Danmark er vi gode til produktudvikling med udgangspunkt i rene råvarer, økologi og sundhed. Dette kan give os et stort eksportpotentiale indenfor plantebaserede fødevarer. Plantebaseret Videnscenter vil således både styrke den nationale udvikling og udbrede danske erfaringer og løsninger internationalt.

Plantebaseret Videnscenter skal styrke vidensgrundlaget for at udvikle et mere plantebaseret, økologisk fødevaresystem.

Luk (Esc)