Grøn Køkkenrejse – Få jeres egen handleplan på én dag

Nærbillede af tallerkener med en salat bestående af økologiske bælgfrugter.

Arrangementsinfo

Tid

6. marts 2025 - 08.30-17.00

Lokation

Skolerne i Oure Sport & Performing Arts, Idrætsvej 1, 5883 Oure

Rutevejledning

Arrangør

Plantebaseret Videnscenter

Pris

Gratis

Program

Grøn Køkkenrejse – få jeres egen handleplan på én dag

Den grønne omstilling fylder mere og mere på skoler og uddannelsesinstitutioner. Det gælder i det faglige indhold, i driften og i måltiderne i kantinen. I et særligt partnerskab, vil vi derfor gerne invitere dig, der er leder eller køkkenchef på en uddannelsesinstitution med på en rejse mod en grønnere kantine.

I en kombination af workshop og opfølgende forløb, hjælper vi jer effektivt videre mod et mere bæredygtigt og sundt køkken, der appellerer til de unge. Vi tager udgangspunkt i det sted, hvor I er i dag, og etablerer sammen med jer en enkel handlingsplan, som I dedikerer jer til. I de opfølgende forløb, får I mulighed for at dele inspiration, viden og erfaringer med kollegaer i jeres region.

Forløbet er for jer, der:

  • Gerne vil tilbyde attraktive grønne menuer, men har svært ved at komme videre/i gang
  • Savner en struktureret, holdbar og varig løsning
  • Ønsker at skabe de bedste forudsætninger for elevernes indlæring
  • Har interesse i at styrke elevernes sundhed
  • Vil inspireres og dele viden og erfaringer med kollegaer i jeres region

Kom med på en aldeles anderledes, inspirerende og handlingsorienteret dag, hvor vi sammen finder vejen til grønnere køkkendrift på jeres institution.

Workshop program

08:30 – 09:00 Morgenmad​

09:00 – 09:15 Velkommen ved Ann Catherine Talbro, Direktør for Undfang ApS

09:15 – 09:40 Indflyvning til jeres grønne køkkenrejse​ ved Søren Ejlersen, grøn ildsjæl, multiiværksætter (Aarstiderne m.fl.), forfatter og foredragsholder​

09:40 – 10:05 Integration af verdensmål i uddannelsessystemet ved ​Thomas Ravn-Pedersen, Direktør for Verdens Bedste Nyheder​

10:05 – 10:30 Case på omstillingen til det grønne køkken for unge​ ved Rasmus Bredahl, Selvstændig gastronomisk konsulent​

10:30 – 10:45 Pause​

10:45 – 11:30 Workshop øvelse 1: Udgangspunktet​

11:30 – 12:15 Workshop øvelse 2: Målsætning​

12:15 – 13:00 Frokost​

13:00 – 15:00 Workshop øvelse 3: Indsatsområder og emnecafeer​

15:00 – 15:15 Pause​

15:15 – 16:30 Workshop øvelse 4: Handlingsplaner​

16:30 – 17:00 Afrunding​

Opfølgende forløb med netværk og vidensdeling

Efter workshoppen starter det opfølgende forløb, hvor vi mødes fire gange online på Teams. På møderne får I hjælp og sparring til eventuelle udfordringer ved implementeringen af jeres handleplan i praksis. Det opfølgende forløb giver også mulighed for at netværke med andre uddannelsesinstitutioner, der også er i gang med den grønne køkkenrejse.

E-mail og telefon ved spørgsmål til workshops, opfølgende forløb eller projektet generelt: jeanne.svalebech@vegetarisk.dk – Tlf.: 81 11 92 25. 

Tilmeld dig