Grøn Køkkenrejse – Få jeres egen handleplan på én dag - Fyn
Strategiforløb for ledelse og køkkenledelse på uddannelsesinstitutionerne
Den grønne omstilling fylder mere og mere på skoler og uddannelsesinstitutioner. Det gælder i det faglige indhold, i driften og i måltiderne i kantinen. I et særligt partnerskab, vil vi derfor gerne invitere dig, der er leder eller køkkenchef på en uddannelsesinstitution med på en rejse mod en grønnere kantine.
I en kombination af workshop og opfølgende forløb, hjælper vi jer effektivt videre mod et mere bæredygtigt og sundt køkken, der appellerer til de unge. Vi tager udgangspunkt i det sted, hvor I er i dag, og etablerer sammen med jer en enkel handlingsplan, som I dedikerer jer til. I de opfølgende forløb, får I mulighed for at dele inspiration, viden og erfaringer med kollegaer i jeres region.
Forløbet er for jer, der:
- Gerne vil tilbyde attraktive grønne menuer, men har svært ved at komme videre/i gang
- Savner en struktureret, holdbar og varig løsning
- Ønsker at skabe de bedste forudsætninger for elevernes indlæring
- Har interesse i at styrke elevernes sundhed
- Vil inspireres og dele viden og erfaringer med kollegaer i jeres regionkøkkendrift på jeres institution
Kom med på en aldeles anderledes, inspirerende og handlingsorienteret dag, hvor vi sammen finder vejen til grønnere.
Workshop program
08:30 – 09:00 Morgenmad
09:00 – 09:15 Velkommen ved Ann Catherine Talbro, Direktør for Undfang ApS
09:15 – 09:40 Indflyvning til jeres grønne køkkenrejse ved Søren Ejlersen, grøn ildsjæl, multiiværksætter (Aarstiderne m.fl.), forfatter og foredragsholder
09:40 – 10:05 Integration af verdensmål i uddannelsessystemet ved Thomas Ravn-Pedersen, Direktør for Verdens Bedste Nyheder
10:05 – 10:30 Case på omstillingen til det grønne køkken for unge ved Rasmus Bredahl, Selvstændig gastronomisk konsulent
10:30 – 10:45 Pause
10:45 – 11:30 Workshop øvelse 1: Udgangspunktet
11:30 – 12:15 Workshop øvelse 2: Målsætning
12:15 – 13:00 Frokost
13:00 – 15:00 Workshop øvelse 3: Indsatsområder og emnecafeer
15:00 – 15:15 Pause
15:15 – 16:30 Workshop øvelse 4: Handlingsplaner
16:30 – 17:00 Afrunding
OBS: Ændringer og omrokering i programmet kan forekomme, men start og sluttidspunkt for workshoppen er fast og ændres derfor ikke.
Opfølgende forløb med netværk og vidensdeling
Efter workshoppen starter det opfølgende forløb, der vil foregå efter 1, 3, 6 og 12 måneder via online møder på Teams. På møderne får I hjælp og sparring til eventuelle udfordringer ved implementeringen af jeres handleplan i praksis. Det opfølgende forløb giver også mulighed for at netværke med andre uddannelsesinstitutioner i jeres region, der også er i gang med den grønne køkkenrejse. Her kan der deles erfaringer, inspiration, viden og succeser mv. De opfølgende forløb ledes og faciliteres af Undfang ved Ann Catherine Bechetoille Talbro.
Partnerne bag projektet
Undfang ved Ann Catherine Bechetoille Talbro
Verdens Bedste Nyheder og UBU ved Thomas Ravn- Pedersen
Madkonsulenten ved Rasmus Bredahl
Plantebaseret Videnscenter ved Jeanne Svalebech – generel projektledelse af Grøn Køkkenrejse. E-mail og telefon ved spørgsmål til workshops, opfølgende forløb eller projektet generelt: jeanne.svalebech@vegetarisk.dk – Tlf.: 81 11 92 25.
Projektet realiseres med delvis støtte fra Fonden for Plantebaserede Fødevarer.
Tid
6. marts 2025
08.30-17.00
Arrangør
Plantebaseret Videnscenter
Pris
Gratis