Flere grønne måltider i professionelle køkkener

Gode råd til en nem opstart.

Katalog med billede af grønsager i en tegnet gryde

Se katalog

Lad grønsagerne få hovedrollen

Grønne måltider handler ikke om at gå på kompromis med smag og livsnydelse — tværtimod.

Med flere grønsager som dogme åbner der sig en ny verden af farver, smags- og nydelsesnuancer. Nysgerrighed, kreativitet og viden er de vigtigste ingredienser, når du skal lave appetitvækkende og smagfulde grønsagsretter. Herunder en liste over gode fokuspunkter:

  • Mæthed: Linser, bønner, kikærter, hummus, plantedeller o.l.
  • Krydderurter & smagsgivere: Citron, eddike, hvidløg, ingefær, chili og koriander
  • Dressinger & saucer: Salsaer, cremer og pestoer (evt. uden ost)
  • Toppings: Ristede og/eller krydrede frø / kerner / nødder og syltet / fermenteret grønt
  • Teksturer: Sprødt, cremet og knasende

Måske er du også interesseret i...

Danske økologiske bælgfrugter

Se vores plakat over danske bælgfrugter! Der er billede og beskrivelse af de forskellige sorter. Bliv klogere på struktur, smag og anvendelse.