Sport og fitness
Her finder du viden, guides og værktøjer til bæredygtig og sund kost, der kan bidrage til at få mere ud af træningen.
Sport og fitness
Plantebaseret Videnscenter kæmper for at gøre den danske sports- og fitness-sektor mere økologisk og grønnere. Vi skal ikke bare være aktive – vi skal også tage ansvar for både vores krop og vores planet.
Herunder finder du inspiration til, hvordan du kan gøre det.
Vores projekt løber til januar 2027, og indtil da kan du få konkret hjælp (helt gratis!) til følgende, hvis du arbejder/er frivillig i et fitnesscenter, idrætsklub/forening eller sportshalscafé:
- Få et oplæg i din klub/forening/fitnesscenter af Casper Bilton, tidl. elitehåndboldspiller og nu kostvejleder, om hvordan plantebaseret kost kan bidrage til bedre præstation og et sundere liv.
- Få et oplæg af Daniel Barrera Madsen, mad- og adfærdskonsulent, om hvordan man får succes med at servere og kommunikere om plantebaseret mad for sine kunder/medspillere/frivillige.
- Vi hjælper med at arrangere et event hos jer for jeres medlemmer med mad, aktivitet, oplæg og storskærmsvisning.
- Få konkret sparring med Casper eller Daniel omkring netop de udfordringer I sidder med hos jer, for at gøre menuen mere bæredygtig/plantebaseret, ved at fokusere på hvor smagfuldt og præstationsfremmende maden kan være.
Tag fat i enten Casper eller Daniel på:
Materialer til download
Plantebaseret kost & træning
Find fakta og inspiration til, hvordan en plantebaseret kost kan bidrage til mere energi, bedre restitution og en stærkere krop
5 favoritter til idrætscaféer og sportsforplejning
Dette inspirationskatalog er til dig, som er café-bestyrer i en idrætshal og har ansvaret for, hvilken mad der serveres. Det kan også bruges af dig, der arrangerer stævner, sportsarrangementer eller møder, og som ønsker inspiration til lækker, bæredygtig og inkluderende forplejning til deltagerne.
Mad & Sport Magasinet
I dette magasin får du viden om, hvilken rolle maden spiller i idræts- og sportsverdenen. Magasinet er for atleter, cafébestyrere, forældre og til dig, der elsker sport, og som tror på, at præstation, sundhed og glæden ved fællesskab hænger uløseligt sammen.
Webinarer
Plantebaseret kost og sportspræstationer for sundhedsfaglige og trænere
Plantebaseret mad i idrætsfaciliteter og klubhuse. Hvorfor og hvordan?
Opskriftsvideoer
Nordafrikansk inspireret gryderet
Dagens ret kombinerer det bedste fra det nordafrikanske køkken med danske råvarer og giver en vidunderlig madoplevelse. Det er en øjeblikkelig favorit - både for gæster og kokke, da den er nem at lave i store mængder over gryderne i køkkenet. Ingredienserne er så billige, at man sagtens kan bruge økologiske råvarer.
Power pasta
Denne smagsbombe af en pastasalat er spækket med både protein og kulhydrat. Den lader smagssanserne drømme sig væk med en fortryllende pesto af spinat og persille. Friske edamamebønner, søde cherrytomater og sprøde forårsløg spiller perfekt sammen.
Mexi style loaded fries med sorte bønner
Sig “Hola amigo” til de mexicanske bønner, der har fundet deres bedste ven i sprøde pommes frites. Alle elsker fritter, men hvorfor ikke give dem et løft med et mexicansk festfyrværkeri af fyld. Det er en lækker og mættende topping, der gør maven glad.
Sportsbolle med hummus og umami kikærter
Den sprøde sportsbolle er perfekt til hverdagens energiboost. Med sprød salat og grøntsager, cremet hummus, proteinrige kikærter og en lækker dressing er denne sportsbolle ideel til enhver udøver, der skal have fyldt energilagrene op eller være klar til at præstere optimalt.
Crispy Burgers
Der er et stort udvalg af burgere med plantebaserede bøffer, der kan få mundvandet til at løbe hos de fleste. Her giver vi dig tre forslag: en crispy paneret chicky, en svampebøf og en umamibøf, som har den velkendte tekstur og gode smag, som du kender fra en burger.