Om os

Plantebaseret Videnscenter er en platform for forskningsprojekter, vidensdeling og forsøg i relation til omstillingen mod flere plantebaserede, økologiske fødevarer. Plantebaseret Videnscenter er stiftet af Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening i september 2020.

Formålet er at styrke vidensgrundlaget for et mere plantebaseret, økologisk fødevaresystem fra jord til bord.

Hvad er det økologisk og plantebaseret kost bidrager til? Her har vi skitseret de fire vigtigste grunde.

 
 

Organisationerne bag

Plantebaseret Videnscenter er stiftet af Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening i september 2020. Målet er at styrke den faglige specialistviden inden for plantebaseret omstilling, der allerede eksisterer i de to organisationer i dag, foruden at styrke samarbejdet med andre aktører om denne omstilling.

Fokus er på forskningsprojekter, undersøgelser, vidensdeling, afprøvning og erfaringsudveksling om alt, hvad der relaterer sig til omstillingen mod flere plantebaserede fødevarer.

Dansk Vegetarisk Forening er den centrale danske aktør inden for fremme af plantebaseret kost og har faglig ekspertise inden for bl.a. ernæring, bæredygtighed, markedstendenser og forbrugeranalyser. Foreningen blev grundlagt i 1896 og favner både vegetarer, veganere, fleksitarer og alle andre, der støtter grønnere kost.

Økologisk Landsforening er den centrale danske aktør inden for økologisk, bæredygtig fødevareproduktion og har faglig ekspertise indenfor bl.a. landbrug, marked, forbrugeradfærd, food service, eksport og bæredygtighed. Foreningen har eksisteret siden 1981 og har siden da været drivkraften for, at økologien har udviklet sig til at være én af Danmarks styrkepositioner.

Advisory Board

Ernæring

Anne Dahl Lassen, seniorforsker, forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme, DTU Fødevareinstituttet

Måltidspraktiker

Trine Krebs, chef i Food Organisation of Denmark (FOOD)

Måltidsinnovation og handel

Søren Ejlersen, co-founder af Aarstiderne, Haver til Maver

Gastronomi og innovation

Claus Meyer, gastronomisk entreprenør hos Meyers

Adfærdsdesign

Laurits Rohden Skov, adfærdsrådgiver, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, ph.d. i Experimental Behavioural Nutrition

Plantebranchens repræsentant

Frederik Madsen, advokat og sekretariatschef i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer

Handlen

Mikkel Pilemand, kommerciel direktør, nemlig.com

Landbrug/klima

Marie Trydeman Knudsen, forsker i bæredygtighed af landbrugs- og fødevaresystemer ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, medlem af Klimarådet

Vi arbejder for

Plantebaseret Videnscenter skal styrke vidensgrundlaget for at udvikle et mere plantebaseret, økologisk fødevaresystem.

Læs mere
Chili Sin Carne Mia Sommer Dansk Vegetarisk Forening
Luk (Esc)