Plantebaseret Videnscenter skal styrke vidensgrundlaget for at udvikle et mere plantebaseret, økologisk fødevaresystem. Det skal dermed medvirke til, at Danmark og verden lever op til EAT-Lancet Kommissionens scenarie (2019) og FN’s 17 Verdensmål med den samlede målsætning at skabe et bæredygtigt fødevaresystem.
Plantebaseret Videnscenter vil fremme den deraf følgende nødvendige forandring i den danske madkultur og landbrugsproduktion i retning af flere plantebaserede fødevarer – til fordel for klima, bæredygtig udvikling indenfor fødevaresystemerne, herunder livet i havene, øget sundhed i befolkningen og bedre dyrevelfærd, hvor husdyrholdet er i balance med økosystemerne.
Indsatsområder
Plantebaseret Videnscenter skal fremme en helhedsorienteret tilgang til vores fødevaresystem gennem tre indsatsområder:
1) Videnskabelse og vidensdeling: Indsigtsanalyser, internationalt engagement, debat, foredrag og gratis materialer.
2) Tests og afprøvning – få ny viden i anvendelse: I samarbejde med forskere, forbrugere, landmænd, virksomheder og foodservice.
3) Vise vejen til forandring og forankring i praksis. Erfaringsdeling om forbrugerrespons m.m. på tværs af virksomheder, brancher og aktørernes roller i den samlede fødevarekæde.

Hvorfor økologi?
Økologi og plantebaserede fødevarer går hånd i hånd, når verden skal brødfødes bæredygtigt.

Hvorfor et mere plantebaseret fødevaresystem?
Plantebaserede fødevarer som vejen til mere bæredygtighed.