Planterig forplejning til ældre og patienter (København)

Arrangementsinfo
Tid
22. Maj 2025 kl. 13.00 - 17.00
Lokation
DTU SKylab, Centrifugevej 374, 2800 Kongens Lyngby. Rum: ARENA
Arrangør
Plantebaseret videnscenter
Pris
Gratis
Program
Velkommen til en eftermiddag med fokus på hvordan vi kan skabe grønnere og mere planterige måltider til ældre og patienter i den offentlige forplejning ved at optimere brugen af grønne proteiner fra plantebaserede fødevarer.
Det overordnede formål med projektet ”Øget brug af bælgfrugter og andre proteinrige plantebaserede råvarer i forplejningen til ældre og patienter” har været at opbygge viden og udbrede erfaringer med at anvende flere proteinrige plantebaserede råvarer i den offentlige ældre- og sygehusforplejning.
Projektet består af en række delelementer der samlet præsenteres på de to konferencer i hhv. Århus d. 13. maj og København (DTU i Lyngby) d. 22. maj 2025. Begge dage kl. 13-17.
Du vil i løbet af eftermiddagen blive præsenteret for:
- Best Practice erfaringer fra kommunale og regionale køkkener der har arbejdet med at implementere flere grønne proteiner i forplejningen, samt erfaringer fra international praksis.
- Ernæringsmæssige overvejelser og evidens omkring planterig forplejning til småtspisende ældre og patienter
- Køkkenfaglig praksis omkring udvikling af i alt 20 grundopskrifter, der gør brug af økologiske, proteinrige plantebaserede råvarer med fokus på primært uforarbejdede bælgfrugter, nødder og frø.
- Som en del af udviklingen er der gennemført smagsbedømmelser blandt ældre borgere, og du vil blive præsenteret for borgernes vurdering af retterne.
- Køkkenernes vurdering i relation til implementering af opskrifterne
- Økonomisk og klimamæssig betydning ved at implementere flere plantebaserede proteiner i forplejningen
- Eksempel på en planterig ugemenu, der lever op til anbefalinger for energi- og proteinrig kost, med baggrund i de udviklede opskrifter.
- Ledelsesmæssige overvejelser ved at ændre køkkenpraksis og gå foran med en grønnere menuplan som standard.
- Afsluttende paneldebat med fokus på hvordan vi kommer videre i omstillingen mod brugen af flere grønne proteiner.
Og endelig vil der i pausen blive serveret smagsprøver på nogle af de udviklede retter.
Tilmelding kan også foretages ved at klikke på nedenstående link:
Tilmeld dig arrangementet i København (DTU) d. 22. maj her
Deltagelse er gratis.