Det professionelle køkken

Plantebaseret kost i det professionelle køkken.

I januar 2021 fik Danmark nye kostråd, der for første gang sætter klimaet på den kostbaserede dagsorden. Det betyder, at vi danskere skal spise betydeligt mere planterigt og ikke mindst indtage langt flere bælgfrugter.

Kom godt i gang med bælgfrugterne

Plantebaseret Videnscenter har udviklet 7 korte læringsvideoer (45 min. i alt), opdelt i emner, der inspirerer og vejleder køkkenfaglige til at bruge flere bælgfrugter i køkkenet. Værtinderne er kok Inger Kjærgaard og madformidler Trine Krebs.

Find videoerne her:

Bælgfrugtkursus - YouTube

Opskriftshæfte

Aarstiderne, KøkkenKultur og Plantebaseret Videnscenter har i samarbejde udviklet dette opskriftshæfte til køkkener på højskoler og frie fagskoler for at give inspiration til grønne retter.

DOWNLOAD

Inspirationskatalog

I kataloget gennemgår vi produkter og råvarer, der er særlig egnede i det plantebaserede køkken. Du finder inspiration til anvendelse og appetitlig navngivelse af retter.

DOWNLOAD

Flere grønne måltider

I pjecen her får du inspiration, viden og gode råd til en nem opstart til at lave flere grønne måltider i professionelle køkkener. Grønne måltider handler om smag.

DOWNLOAD

Idékatalog til grønnere kantiner

Offentlige og private kantiner arbejder i stigende grad på at reducere CO2-udledningerne på deres fødevareindkøb – og giver ikke meget plads til kød både frokost og aften med mindre det bruges som krydderi.

 

DOWNLOAD

Pjece om ernæring på plantebaseret kost

Læs om fordelene ved at lave 100% plantebaserede retter. Det kan spises af alle uanset livsstil, mælkeallergi og trosretning. Desuden er der mange sundhedsfordele, da den er rig på fibre og lav på mættet fedt.

DOWNLOAD

Flere materialer til download