Grønnere mødeforplejning
Her finder du viden, guides og værktøjer, der kan inspirere venues til at tilbyde plantebaserede måltider til konferencer og møder.
Grønnere mødeforplejning
Forplejning til møder og konferencer er et centralt sted at sætte ind for at styrke den bæredygtige omstilling og få flere planter på menuen.
Nedenfor er gode råd og tips til, hvordan du kan ”nudge” gæsterne til selv at træffe de klimavenlige valg på buffeterne. Det handler om madens smag, næringsværdi, udseende og hvordan vi præsenterer maden.
Materialer til download

Grønnere madoplevelser til konferencer og møder
En guide til køkken- og serveringspersonale



Grøn-ret-generator
Her har du fem fokuspunkter til at løfte dine planterige retter. Mix og match, men brug gerne én boks fra hver kategori.

Det grønne værtsskab
Forplejning til møder, konferencer og kongresser er et centralt sted at sætte ind for at styrke den bæredygtige omstilling og få flere planter i køkkenet.
Materialerne er udviklet i projektet “Nudging til grønne valg: Plantebaserede madoplevelser til møder og konferencer og er et samarbejde mellem Plantebaseret Videnscenter og MeetDenmark.
Projektets formål er at fremme bæredygtige madoplevelser ved at integrere flere plantebaserede retter i mødeforplejning og arbejde med nudging. Materialerne er udviklet og testet i samarbejde med virksomheder i den danske erhvervsmødeturisme og skal inspirere kokke, tjenere, salg og ledelse til at skabe grønnere og mere bæredygtige events.
Projektet er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.