Disse opskrifter er spækket med alt det gode fra planteriget, og så er der inkorporeret bælgfrugter på meget nemme måder, så du opnår fylde og mæthed i de grønne retter.
Opskrifterne inkluderer løsninger på hvordan man kan bruge flere bønner, linser eller ærter ved at blende dem i saucer, supper og dressinger.
I Fødevarestyrelsens officielle kostråd anbefales det at spise 100 gram tilberedte bælgfrugter hver dag og skære ned på kødforbruget. Anvend økologiske bælgfrugter for din sundhed, klimaet og miljøet.
Se flere opskrifter til storkøkkener her og tjek endnu flere opskrifter ud her
Læs mere om sundhedsfordelene ved bælgfrugter, og hvordan det også gavner klimaet og miljøet at spise flere af dem, her: https://vegetarisk.dk/baelgfrugter/ eller på altomkost.dk
Beluga bolognese
Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 1 time
Bagt blomkål
Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 1 – 1,5 time.
Butternutsuppe
Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 45 min.
Ristede kikærter
Til 2 personer. Forberedelsestid: 5 min. Samlet tid: 30 min.
Vietnamesisk nudelsalat
Til 4 personer. Forberedelsestid: 45 min. Samlet tid: 45 min.