Disse opskrifter er spækket med alt det gode fra planteriget, og så er der inkorporeret bælgfrugter på meget nemme måder, så du opnår fylde og mæthed i de grønne retter.
Opskrifterne inkluderer løsninger på hvordan man kan bruge flere bønner, linser eller ærter ved at blende dem i saucer, supper og dressinger.
I Fødevarestyrelsens officielle kostråd anbefales det at spise 100 gram tilberedte bælgfrugter hver dag og skære ned på kødforbruget. Anvend økologiske bælgfrugter for din sundhed, klimaet og miljøet.
Kontakt marie.luja.rasmussen@vegetarisk.dk hvis du ønsker at få tilsendt et større parti af opskrifterne, som postkort, til et arrangement eller i din butik.
Læs mere om sundhedsfordelene ved bælgfrugter, og hvordan det også gavner klimaet og miljøet at spise flere af dem, her: https://vegetarisk.dk/baelgfrugter/ eller på altomkost.dk
Beluga bolognese
Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 1 time
Bagt blomkål
Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 1 – 1,5 time.
Butternutsuppe
Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 45 min.
Ristede kikærter
Til 2 personer. Forberedelsestid: 5 min. Samlet tid: 30 min.
Vietnamesisk nudelsalat
Til 4 personer. Forberedelsestid: 45 min. Samlet tid: 45 min.