Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 45 min.

Butternutsuppe
1 butternut squash
150 g røde linser
4 fed hvidløg
2 dl havrefløde
1⁄2 frisk chili
1 tsk paprika
1/3 tsk gurkemeje
1 grøntsagsbouillonterning
1 tsk sojasauce
Lidt peber
Vand efter behov

Topping
1 stor håndfuld persille
100 g cashewnødder
1 spsk olivenolie
200 g tofu
1 tsk sesamolie eller rapsolie
1 fed hvidløg
1 tsk cayennepeber

Denne suppe er mættende takket være indholdet af bælgfrugter, og forfriskende med tofutopping og persillepesto. Linserne kan erstattes
af en dåse butterbeans og du kan variere opskriften med forskellige grøntsager. Skift eksempelvis butternut squash ud med tomater, græskar, asparges, jordskokker eller kartofler og porrer.

Butternutsuppe
Skyl og skræl din butternut squash. Skær den i grove tern og kom dem i en gryde. Tilføj skyllede linser, pillet hvidløg, havrefløde, chili, paprika, gurkemeje, grøntsagsboullionterning, sojasauce og peber. Hæld vand i gryden så indholdet lige akkurat dækkes og lad det simre i 30 minutter.

Topping
Skyl persillen godt og blend med cashewnødder og olivenolie til en pesto. Skær tofuen i tern og steg dem i sesamolie med hvidløg og cayennepeber.

Servering
Blend indholdet i gryden med en stavblender. Giv suppen et opkog og smag den til. Server med persillepesto og ristede tofutern som topping.

Luk (Esc)