Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren

17. September 2024 – 31. December 2025

Nærbillede af økologisk orange græskar der bliver skåret af en stor kokkekniv.

Om projektet: 

Indsatserne i projektet stiler efter, at øge efterspørgslen efter danske økologiske grøntsager, bælgfrugter og plantebaserede fødevarer til foodservicesektoren i DACH-regionen via vidensdeling og uddannelse med aktører på tværs af værdikæden fra den økologiske landmand og helt ind i køkkenerne. Projektet har flere indgangsvinkler til regionen. Dels vil der blive afholdt en række inspirationswebinarer, rekrutteret VIP køkkener, som skal gennemføre et uddannelses- og inspirationsforløb der skal lære dem at bruge mere dansk økologisk frugt, grønt og bælg. I Danmark vil der samtidig være et uddannelsesforløb for danske virksomheder og landmænd, der skal klæde dem på til at øge deres afsætning i Tyskland, Østrig og Scweiz.

Projektleder:

Sigrid Soelberg Vestergaard

Projektkoordinator:

Charlotte Glavind Bülow

Finansiering:

Plantefonden

Lignende projekter