Grøn køkkenomstilling for kostskoler (GKok)
2024-2026
Formål: Projektets formål er at motivere og opkvalificere køkkenfaglige på 60-75 kostskoler til at lave velsmagende, plantebaseret mad gennem et forløb på 16 uger for hver skole. Projektet vil tilbyde de køkkenfaglige håndholdt hjælp i egne omgivelser til at sikre to plantebaserede måltider om ugen. Det vil projektet gøre gennem konkrete ugeplaner, opskrifter, indkøbslister, hjælpevideoer og online rådgivning. Indirekte vil projektet etablere grønnere spisevaner hos eleverne.
Projektet sker i samarbejde med Undfang, Aarstiderne og Køkkenkultur.
Projektejer:
Undfang
Projektkoordinator i Plantebaseret Videncenter:
Jeanne Svalebech, Dansk Vegetarisk Forening
Finansiering:
Fonden for Plantebaserede Fødevarer
Periode:
Oktober 2024 - Juni 2026
Andre projekter

Læs mere om Nudging til grøn køkkenomstilling – leveret direkte med din grøntgrossist
Nudging til grøn køkkenomstilling – leveret direkte med din grøntgrossist
2025




Læs mere om Udbredelse af plantebaserede retter på festivaler og attraktioner
Udbredelse af plantebaserede retter på festivaler og attraktioner
Janaru 2024- December 2025

Læs mere om Plantebaserede madoplevelser til konferencer og møder
Plantebaserede madoplevelser til konferencer og møder
2024-2025

Læs mere om Planterig forplejning til ældre og patienter
Planterig forplejning til ældre og patienter
2024-2025

Læs mere om Grøn køkkenrejse – få jeres egen handleplan på én dag
Grøn køkkenrejse – få jeres egen handleplan på én dag
januar 2024 - april 2026


Læs mere om Interaktive bælgfrugts-workshops for 22.000 skoleelever
Interaktive bælgfrugts-workshops for 22.000 skoleelever
2024-2027

Læs mere om Vidensnetværk for plantebaseret ernæring
Vidensnetværk for plantebaseret ernæring
2025-2026

Læs mere om Plant Food Festival (Århus og København)
Plant Food Festival (Århus og København)
2024-2027


Læs mere om Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025

Læs mere om Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren
Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren
17. September 2024 – 31. December 2025