Plantebaserede madoplevelser til konferencer og møder

2024-2025

I samarbejde med MeetDenmark udvikler Plantebaseret Videnscenter langsigtede løsninger til implementering af grønne madvalg inden for mødeforplejning, konferencer og kurser.

 

Seks hotel- og konferencevirksomheder har deltaget i professionelle køkkenworkshops med fokus på plantebaseret madlavning. Disse workshops har styrket deres kompetencer inden for smag, mæthed og anvendelse af bælgfrugter. Fire af virksomhederne har desuden afprøvet og evalueret serveringstiltag, der nudger gæster til at vælge plantebaseret forplejning. Resultaterne er samlet i en praktisk guide med inspiration til både køkken- og serveringspersonale, som kan findes her.

 

I 2025 gennemføres en undersøgelse blandt mødekøbere, sælgere og beslutningstagere med henblik på at identificere barrierer og motivationsfaktorer for at arrangere plantebaseret forplejning til møder og konferencer.

 

Projektets langsigtede mål er at bidrage til Danmarks position som en bæredygtig destination for erhvervsturisme, med stærkt fokus på grøn omstilling og grønne madoplevelser.

Finansiering:

Fonden for Plantebaserede Fødevarer

Projektleder:

Adam Kuskner, Dansk Vegetarisk Forening

Projektperiode:

Januar 2024 – december 2025

Andre projekter