Planterig forplejning til ældre og patienter
2024-2025
Formål: Projektet skal vise, at traditionel mad kan laves mere økologisk og plantebaseret, på en måde der fungerer i praksis, smager godt, er økonomisk muligt og ernæringsmæssigt forsvarligt ift. anbefalinger for ældreernæring og hospitalskost, herunder proteinkvalitet.
Projektet gennemføres i samarbejde med eksperter fra DTU Fødevareinstituttet, Herlev-Gentofte Hospital og Øko++, samt involverer køkkener der producerer mad til ældre borgere såvel i eget hjem som på plejecentre.
Finansiering:
Fonden for Plantebaserede Fødevarer
Projektleder:
Tina Beermann
Projektperiode:
1. januar 2024-30. juni 2025
Andre projekter

Nudging til grøn køkkenomstilling – leveret direkte med din grøntgrossist
2025




Udbredelse af plantebaserede retter på festivaler og attraktioner
Janaru 2024- December 2025

Plantebaserede madoplevelser til konferencer og møder
2024-2025

Grøn køkkenrejse – få jeres egen handleplan på én dag
januar 2024 - april 2026

Grøn køkkenomstilling for kostskoler (GKok)
2024-2026


Interaktive bælgfrugts-workshops for 22.000 skoleelever
2024-2027

Vidensnetværk for plantebaseret ernæring
2025-2026

Plant Food Festival (Århus og København)
2024-2027


Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025

Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren
17. September 2024 – 31. December 2025