ESG-MÅLtid for virksomheder
2026-2028
Formål og kort projektbeskrivelse:
Projektet vil skabe opmærksomhed om- og prioritering af flere økologiske bælgfrugter og grøntsager i maden i kantinen blandt beslutningstagere i 50 af Danmarks største virksomheder. Projektet vil bl.a. indsamle og formidle inspiration fra 10 virksomheder, som med succes har indført grønnere mad, gennem et idékatalog og strategihæfte. Dette bruges som løftestang til at opsøge 150 store og mellemstore virksomheder, hvoraf 50 forventes at indgå i egentlig dialog om omstilling.
Mulighed for samarbejde:
Har I en kantine? Og vil I øge brugen af økologiske planter i jeres forplejning, og samtidig styrke jeres bæredygtighedsprofil?
Kontakt projektlederen for at høre om mulighederne for samarbejde, herunder gratis rådgivning og implementering af nye strategier.
Finansiering (fond):
Fonden for Plantebaserede Fødevarer
Projektleder:
Marie Luja Rasmussen, DVF
Partnere (evt.):
Økologisk Landsforening
Projektperiode:
Januar 2026 - December 2027
Andre projekter
Nudging til grøn køkkenomstilling – leveret direkte med din grøntgrossist
2025
Udbredelse af plantebaserede retter på festivaler og attraktioner
Janaru 2024- December 2025
Plantebaserede madoplevelser til konferencer og møder
2024-2025
Planterig forplejning til ældre og patienter
2024-2025
Grøn køkkenrejse – få jeres egen handleplan på én dag
januar 2024 - april 2026
Grøn køkkenomstilling for kostskoler (GKok)
2024-2026
Interaktive bælgfrugts-workshops for 22.000 skoleelever
2024-2027
Vidensnetværk for plantebaseret ernæring
2025-2026
Plant Food Festival (Århus og København)
2024-2027
Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025
Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren
17. September 2024 – 31. December 2025
Fra rådhuse til borgernes tallerkener – grøn økologisk omlægning i kommuner
2026-2029