Fra rådhuse til borgernes tallerkener – grøn økologisk omlægning i kommuner
2026-2029
Formål og kort projektbeskrivelse:
Projektet vil øge afsætning af økologiske bælgfrugter og grøntsager til danske kommuner, der endnu ikke er så langt med den grønne omstilling på bespisningsområdet. Det vil projektet gøre gennem: 1) En strukturel indsats og dialog med beslutningstagere; 2) Konkret omstilling af rådshuskantiner til flere økologiske bælgfrugter og grøntsager, så beslutningstagere selv bliver smager og bliver fortalere for mere grøn kost; 3) Plan for deltagelse i kompetenceløft-kurser for køkkenansatte i kommunerne.
Finansiering (fond):
Fonden for Plantebaserede Fødevarer
Projektledere:
Josephine Kofod, Økologisk Landsforening
Lena Rohn, DVF
Partnere (evt.):
Haaning & Merriad ApS
Projektperiode:
Januar 2026 - marts 2029
Fonden for Plantebaserede Fødevarer
Andre projekter
Nudging til grøn køkkenomstilling – leveret direkte med din grøntgrossist
2025
Udbredelse af plantebaserede retter på festivaler og attraktioner
Janaru 2024- December 2025
Plantebaserede madoplevelser til konferencer og møder
2024-2025
Planterig forplejning til ældre og patienter
2024-2025
Grøn køkkenrejse – få jeres egen handleplan på én dag
januar 2024 - april 2026
Grøn køkkenomstilling for kostskoler (GKok)
2024-2026
Interaktive bælgfrugts-workshops for 22.000 skoleelever
2024-2027
Vidensnetværk for plantebaseret ernæring
2025-2026
Plant Food Festival (Århus og København)
2024-2027
Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025
Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren
17. September 2024 – 31. December 2025