Fra rådhuse til borgernes tallerkener – grøn økologisk omlægning i kommuner

2026-2029

Formål og kort projektbeskrivelse:

Projektet vil øge afsætning af økologiske bælgfrugter og grøntsager til danske kommuner, der endnu ikke er så langt med den grønne omstilling på bespisningsområdet. Det vil projektet gøre gennem: 1) En strukturel indsats og dialog med beslutningstagere; 2) Konkret omstilling af rådshuskantiner til flere økologiske bælgfrugter og grøntsager, så beslutningstagere selv bliver smager og bliver fortalere for mere grøn kost; 3) Plan for deltagelse i kompetenceløft-kurser for køkkenansatte i kommunerne.

Finansiering (fond): 

Fonden for Plantebaserede Fødevarer 

Projektledere:

Josephine Kofod, Økologisk Landsforening

Lena Rohn, DVF

Partnere (evt.): 

Haaning & Merriad ApS

Projektperiode:

Januar 2026 - marts 2029

Fonden for Plantebaserede Fødevarer

Andre projekter