Netværk for foodservice

2024

Formål:

Netværk for foodservice skal være med til at skabe samarbejde mellem aktører i foodservicebranchen og samtidig hjælpe disse aktører med at fremme en bæredygtig udvikling i deres organisationer, hvor fokus er på miljø, klima og sundhed. FN’s 17 Verdensmål vil blive brugt som rammeværktøj og inspiration for en bæredygtige retning for foodservicebranchen.

Netværket skal give netværksdeltagerne forståelse for, hvor de største miljø-, klima- og sundhedsudfordringer ligger for foodservicebranchen, så deltagerne har mulighed for at prioritere de indsatser i egen organisation, som bidrager til størst mulig effekt for miljø, klima og sundhed.

Fra de aktuelle oplægsholdere vil netværksdeltagerne få ny viden og indsigt der opfordrer til refleksion og konkret handling, samt dialog og erfaringsudveksling med de andre netværksdeltagere. Til netværksmøderne vil deltagerne konkretisere handlingsforslag på baggrund af mødets tema, som de kan tage med hjem og bruge til at rykke bæredygtighedsagendaen i egen organisation. Formålet med netværket er at deltagerne får ny viden og inspiration der kan hjælpe dem med at skabe nye bæredygtige og innovative løsninger i egen organisation.

Kontakt og medlemsskab:

Marie Luja Rasmussen,

Markedskonsulent, detail og foodservice

marie.luja.rasmussen@vegetarisk.dk

Finansiering:

Deltagerbetaling

Sekretariat for netværket:

Marie Luja Rasmussen, Plantebaseret Videnscenter

Samarbejdspartnere:

Sanne Nielsen, Miljømærkning Danmark, og Michelle Nadia Werther, Hotel- og Restaurationsskolen

Målgruppe:

Kantineledere, kantineoperatører, indkøbere, restauratører, grossister, bæredygtighedskonsulenter, køkkenprofessionelle - og konsulenter, organisationer og producenter, der arbejder med bæredygtighed i fødevarebranchen.

Temaer i 2024:

Plantebaserede produkter med fokus på smag og indhold, indkøbs og udbudsaftaler i forhold til implementering af kriterier for flere grønne valg og CSRD-krav og bæredygtighedsrapportering. Herudover to andre temaer i efteråret.

Læs mere om netværket og materialer:

For professionelle køkkener - rådgivning om plantebaserede retter

DELTAGERE I NETVÆRK FOR FOODSERVICE 2024

 

COOR/Food by Coor

Kantinen i 3F, Kbh. V

Københavns Kommune

Rudersdal Kommune

Ideal food lab

Københavns Erhvervshus

Europa Kantiner

Rub & Stub

Compass Group

Plantebranchen

Plantebaseret Videnscenter

Rudersdal Kommune

PerfectSeason

Miljømærkning Danmark

Plantebaseret Videnscenter

Hospitalskøkkenernes Bæredygtighedssekretariat, Region Hovedstaden

Hotel- og Restaurantskolen

Haaning & Marrald

Madkonsulenten.dk

Dansk Madservice

Ørsted

Meyers

Andre projekter