Vidensnetværk for plantebaseret ernæring
2025-2026
Formål: Vidensnetværk for plantebaseret ernæring er en ny indsats målrettet ernæringsfaglige og sundhedsfaglige. Formålet at skabe fællesskab mellem sundhedsfaglige der interesserer sig for plantebaseret kost, som løftestang for befolkningens sundhed. Gennem netværket vil vi dele viden fra ind- og udland samt have fokus på hjælp til implementering, bl.a. guides om plantebaseret kost i relation til specifikke sygdomme, samt online inspiration.
Udover nyhedsmails vil vi afholde netværksevents, webinarer og udvikle podcasts. Fysiske møder med interessenter og oplæg bliver også en del af indsatsen.
Det er gratis at være en del af netværket.
Finansiering:
Doneer Effectief, ClimeteWorks, private bidrag
Projektleder:
Under afklaring. Midlertidig kontakt: Katrine Ejlerskov, Dansk Vegetarisk Forening.
Deltagere:
Netværket løbes i gang i løbet af 2025
Projektperiode:
2025-2026
Andre projekter

Nudging til grøn køkkenomstilling – leveret direkte med din grøntgrossist
2025




Udbredelse af plantebaserede retter på festivaler og attraktioner
Janaru 2024- December 2025

Plantebaserede madoplevelser til konferencer og møder
2024-2025

Planterig forplejning til ældre og patienter
2024-2025

Grøn køkkenrejse – få jeres egen handleplan på én dag
januar 2024 - april 2026

Grøn køkkenomstilling for kostskoler (GKok)
2024-2026


Interaktive bælgfrugts-workshops for 22.000 skoleelever
2024-2027

Plant Food Festival (Århus og København)
2024-2027


Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025

Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren
17. September 2024 – 31. December 2025