Grøn Køkkenomstilling på kostskolerne – Gkok - Herning

Grøn Køkkenomstilling på kostskolerne – Gkok

Hvis I arbejder i køkkenet på en kostskole (kostgymnasium, højskole, efterskole, landbrugsskole mv.) og har grønne ambitioner, får I her muligheden for at få masser af ny inspiration til grønne retter udvalgt, testet og målrettet køkkener på landets kostskoler.

Med støtte fra Plantefonden inviterer vi i alt 60-75 kostskoler ind i et inspirerende og hands-on udviklingsforløb på 16 uger. Forløbet foregår i jeres egne omgivelser, hvor I undervejs får masser af inspiration og rådgivning til at lave velsmagende plantebaseret mad til eleverne.

Forløbet tjener tre formål:

  1. At løfte jeres grønne køkken med masser af konkret inspiration (opskrifter og videoguides)
  2. At udvikle jeres grønne køkkenkompetencer
  3. At skabe nye grønnere madvaner hos næste generation

Over de 16 uger får I fingrene i 32 opskrifter på plantebaserede måltider (2 pr. uge), der er målrettet eleverne. Med i pakken følger indkøbslister og videoguides. Hver uge kan I også deltage i et fælles online sparringsmøde med en erfaren plantekok. Når I deltager i forløbet, forpligter I jer til at afprøve mindst én af de to ugentlige opskrifter.

Forløbet er rettet mod jer der:

  • arbejder i køkkenet på en kostskole (kostgymnasium, højskole, efterskole, landbrugsskole mv.)
  • ønsker at sætte en ny kurs med flere grønne retter og mere økologi i køkkenet
  • gerne vil styrke jeres grønne køkkenkompetencer

Inden forløbet starter, involverer vi også skolens ledelse og køkkenledelse. Det gør vi på et kick-off event, hvor vi arbejder med skolens grønne målsætninger og sætter rammerne for succes (læs mere via PDF – link nedenfor). Derefter afprøver I hver uge 1-2 grønne opskrifter i jeres eget køkken og styrker på den måde jeres grønne køkkenkompetencer.

Download PDF her, hvis I vil vide mere.

Har I spørgsmål til forløbet, kan I kontakte projektleder Jeanne Svalebech på: jeanne.svalebech@vegetarisk.dk Tlf.: 81 11 92 25

Projektet realiseres med støtte fra Fonden for Plantebaserede Fødevarer.

Tid

15. januar 2025

08.30-15.30

Lokation

Højhuset - Kulturhotel
Højskolevej 11
7400 Herning

Rutevejledning

Arrangør

Plantebaseret Videnscenter

Pris

Gratis

Kontakt

Jeanne Svalebech
Mail: jeanne.svalebech@vegetarisk.dk
Tlf.: 81 11 92 25

Tilmeld dig her

Luk (Esc)