Grøn Køkkenomstilling på kostskolerne – Gkok
Grøn Køkkenomstilling på kostskolerne – Gkok
Hvis I arbejder i køkkenet på en kostskole (kostgymnasium, højskole, efterskole, landbrugsskole mv.) og har grønne ambitioner, får I her muligheden for at få masser af ny inspiration til grønne retter udvalgt, testet og målrettet køkkener på landets kostskoler.
Med støtte fra Plantefonden inviterer vi i alt 60-75 kostskoler ind i et inspirerende og hands-on udviklingsforløb på 16 uger. Forløbet foregår i jeres egne omgivelser, hvor I undervejs får masser af inspiration og rådgivning til at lave velsmagende plantebaseret mad til eleverne.
Forløbet tjener tre formål:
- At løfte jeres grønne køkken med masser af konkret inspiration (opskrifter og videoguides)
- At udvikle jeres grønne køkkenkompetencer
- At skabe nye grønnere madvaner hos næste generation
Over de 16 uger får I fingrene i 32 opskrifter på plantebaserede måltider (2 pr. uge), der er målrettet eleverne. Med i pakken følger indkøbslister og videoguides. Hver uge kan I også deltage i et fælles online sparringsmøde med en erfaren plantekok. Når I deltager i forløbet, forpligter I jer til at afprøve mindst én af de to ugentlige opskrifter.
Forløbet er rettet mod jer der:
- arbejder i køkkenet på en kostskole (kostgymnasium, højskole, efterskole, landbrugsskole mv.)
- ønsker at sætte en ny kurs med flere grønne retter og mere økologi i køkkenet
- gerne vil styrke jeres grønne køkkenkompetencer
Inden forløbet starter, involverer vi også skolens ledelse og køkkenledelse. Det gør vi på et kick-off event, hvor vi arbejder med skolens grønne målsætninger og sætter rammerne for succes (læs mere via PDF – link nedenfor). Derefter afprøver I hver uge 1-2 grønne opskrifter i jeres eget køkken og styrker på den måde jeres grønne køkkenkompetencer.
Download PDF her, hvis I vil vide mere.
Har I spørgsmål til forløbet, kan I kontakte projektleder Jeanne Svalebech på: jeanne.svalebech@vegetarisk.dk Tlf.: 81 11 92 25
Projektet realiseres med støtte fra Fonden for Plantebaserede Fødevarer.
Tid
15. januar 2025
08.30-15.30
Arrangør
Plantebaseret Videnscenter
Pris
Gratis