Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 1 time

Ingredienser
130 g belugalinser 3 løg
4 fed hvidløg
3 gulerødder

500 g champignoner
To dåser hakkede tomater 2 spsk tomatpuré
50 g mørk chokolade
1 dl havrefløde
2 tsk balsamico

Fremgangsmåde
1 grøntsagsbouillonterning
2 laurbærblade (kan undlades) 1 spsk dijonsennep
Olivenolie til stegning
2 tsk sojasauce
Lidt peber
1 spsk tørret basilikum
1 spsk tørret oregano
Frisk timian til topping
75 g pasta pr. person

Lad lækre belugalinser spille hovedrollen i din bolognese, i stedet for kød. Belugalinserne er med til at give tekstur og mæthed i retten, mens grøntsager, svampe og krydderier bidrager med en dyb smag. Beluga bolognese er også fantastisk at anvende som saucen i lasagne.

Fremgangsmåde
Start med at snitte løg og hvidløg fint og svits dem ved lav varme. Tilsæt tomatpuréen og svits den sammen med i et par minutter til det er blandet godt sammen. Tilsæt de hakkede tomater og bring det i kog. Hak champignoner og riv gulerødderne fint. Skru ned for varmen og tilsæt champignoner og gulerødder. Tilføj nu chokolade, plantefløde, balsamico, grøntsagsbouillon, laurbærblade, dijonsennep, sojasauce, peber, basi- likum og oregano. Skyl belugalinserne og rør dem derefter i den varme sauce. Lad det hele simre ca. 30 minutter eller længere. Tilsæt evt. vand eller mere plantefløde undervejs for den rette konsistens. Kog pastaen som anvist på pakken. Smag til sidst saucen til, anret på pastaen og top med frisk timian.

Luk (Esc)