Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 1 – 1,5 time.

Bagt blomkål & topping

1 blomkålshoved
1 spsk rapsolie
1 lille håndfuld solsikkekerner Kernerne fra et halvt granatæble 1 håndfuld bredbladet persille

Tahindressing

75 g tahin (gerne lys)
100 g butter beans fra dåse 1 lille fed hvidløg
2 spsk citronsaft
1 tsk sojasauce
1 dl vand

Blomkålen bliver mør og smagfuld og serveres med en lækker tahindressing og sprøde granatæblekerner. Det bagte blomkål kan serveres ved siden af en proteinholdig bønnesalat eller brydes op i buketter og spises i wraps eller pitabrød med hummus og syltede rødløg. Blomkålen kan også skæres i skiver og fungere som “blomkålssteak”.

Bagt blomkål & topping
Tænd ovnen på 175°C varmluft. Skyl blomkålen og fjern blade (kan gemmes og tilberedes som pak choi). Pensl blomkålen med rapsolie, bag den i ovnen i 45-60 minutter, indtil blomkålen er mør og har en lys brun kulør. Blomkålen er færdig, når du kan stikke en urtekniv i den, og der stadig er let modstand. Varm en pande op til middeltemperatur og rist solsikkekernerne uden fedtstof. Rør jævnligt indtil de er lysebrune på begge sider. Skyl granatæblet og skær det i kvarte. Fyld en stor skål med vand og frigør granatæblekernerne under vandet. Si vandet fra. Skyl persillen grundigt og hak fint.

Tahindressing
Blend tahin, skyllede butter beans, hvidløg, citronsaft, sojasauce og vand til en ensartet masse.

Servering
Når blomkålen er færdig i ovnen, skal den hvile i 10 minutter, inden den serveres med tahindressingen og drysses med granatæblekerner, ristede solsikkekerner og persille.

Luk (Esc)