Til 4 personer. Forberedelsestid: 45 min. Samlet tid: 45 min.

Vietnamesisk nudelsalat
1 broccoli
200 g edamamebønner uden bælg
1/3 rødkål
1 mango
2 mellemstore gulerødder
1 agurk
1/2 frisk chili
300 g tofu, fast
1 fed hvidløg
1 tsk sojasauce
1 tsk sesamolie eller olivenolie
250 g risnudler

Peanutbuttersauce
1 dl peanutbutter
1 lille fed hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
5 spsk vand
1 spsk soya
Saften fra 1 limefrugt

Topping
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld friske koriander
3 spsk sesamfrø (kan undlades)

Tofu har med god grund haft en central plads i det asiatiske køkken i årtusinder. Tofu, som fremstilles af sojabønner, fås i mange varianter og kan tilberedes på adskillige måder. Her inspirerer vi til brug af tofu i en lækker nudelsalat med bl.a. mango, rødkål, mynte og peanutbuttersauce.

Vietnamesisk nudelsalat
Skær broccolihovedet i små buketter og stokken i tynde strimler. Kog det med edamamebønner i to minutter. Snit rødkål fint på et mandolinjern. Skræl mangoen og skær den i tern. Snit gulerødder, agurk og chili i fintsnittede strimler. Skær tofuen i tern og steg i olie på panden med presset hvidløg og sojasauce. Kog risnudlerne som anvist på pakken.

Peanutbuttersauce
Bland alle ingredienserne sammen i en blender eller en skål. Hvis det piskes i hånden, anbefales det at bruge kogende vand.

Vend alle ingredienserne i et stort fad, pynt med mynte, koriander og sesamfrø. Server med peanutbuttersauce.

Luk (Esc)