Til 6 personer. Forberedelsestid: 25 min. Samlet tid: 1 time.

Ingredienser
1 dl kaffe
10 dadler uden sten
2 dl havregryn
100 g hasselnødder eller mandler
1 dåse sorte bønner
2 store modne bananer
2 spsk peanutbutter
2 tsk vaniljesukker
4 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
4 spsk kværnet hørfrø (kan undlades)
50 g mørk chokolade til topping

Oplev den bløde konsistens og lækre smag på en brownie med bønner, hasselnødder, dadler og banan. Der anvendes sorte bønner, grundet deres bidrag med tekstur, kostfibre og protein - samtidig med at de ikke kan smages i en brownie. Kagen er uden raffineret sukker og hvedemel. Server eventuelt brownien med friske bær og din yndlingsis.

Fremgangsmåde
Lav kaffen og sæt dadlerne i blød heri i 5 minutter. Tænd ovnen på 175°C varmluft. Blend havregryn og hasselnødder i en foodprocessor til en fin konsistens. Tilføj skyllede sorte bønner, bananer, peanutbutter, vaniljesukker, kakaopulver, bagepulver, kværnet hørfrø, dadler og kaffe i foodprocessoren og blend til en helt ensartet cremet konsistens. Hak evt. lidt ekstra hasselnødder groft med en kniv og tilføj for tekstur. Hæld blandingen i en bageform beklædt med bagepapir eller smurt med rapsolie. Hak chokoladen groft og tilføj som topping. Bag brownien i ca. 35 minutter.

Luk (Esc)