Linsegryde
Til 4 personer. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 45 min.
Ingredienser
2 mellemstore løg
4 fed hvidløg
2 spsk revet ingefær
2 tsk karry
2 tsk spidskommen
1 tsk tørret koriander
1/2 tsk gurkemeje
1/2 tsk stødt chilipulver
2 tsk olie
150 g røde linser
1 grøntsagsbouillonterning
7 dl vand
500 g søde kartofler
200 g gulerødder
200 ml havrefløde
1 tsk sojasauce
Lidt peber
Frisk persille
Denne varme og mættende linsegryde er perfekt til en kold dag eller som en nem og sund måltidsløsning i en travl hverdag, da den nemt kan fryses ned i portioner. Retten smager også fremragende med tilsat porrer, bladselleri, æbletærn eller grønkål.
Fremgangsmåde
Hak og steg løgene sammen med presset hvidløg, finthakket ingefær og krydderierne i en gryde. Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillonterning og vand. Kog op og skru derefter ned til lidt under middel varme. Skræl de søde kartofler og gulerødder og skær i mundrette stykker. Tilsæt dem herefter til gryden. Lad det simre. Tilsæt havrefløden og rør godt rundt. Hvis der mangler væske, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til med sojasauce og peber, og lad retten simre i yderligere 5 minutter, inden den serveres. De røde linser skal have været i kog i 20 minutter for at være udkogte. Pynt med frisk persille.