Lær dine bælgfrugter at kende
Finansiering: Fonden for Plantebaserede Fødevarer
Projektleder: Mie Reihs Hegnar
Projektperiode: 01.01-31.12 2024
Formål: I diskussionen om, hvad vi skal spise – nu og i fremtiden – er det vigtigt med en langt mere klimavenlig fødevareproduktion og fødevareindkøb. Formålet med dette projekt er at bidrage med løsninger på klimaudfordringerne, herunder øge efterspørgsel og omsætning af økologiske bælgfrugter i foodservicebranchen.
Hvis det skal lykkes at omlægge flere økologiske hektarer til dyrkningen af økologiske bælgfrugter til konsum og at skabe større økologisk grøn vækst, er det nødvendigt, at køkkenerne lærer deres bælgfrugter at kende, dvs. forstår og værdsætter de økologiske grønne proteiner. Målet er at øge viden om bælgfrugternes klimamæssige og ernæringsmæssige kvaliteter hos køkkenprofessionelle og styrke beslutningstagere viden om bælgfrugters klimamæssige gevinster - i landbruget og for den grønne omstilling.