Grønt kantineforløb for ledelse og køkkenledelse på uddannelsesinstitutionerne

Den grønne omstilling fylder mere og mere på skoler og uddannelsesinstitutioner. Det gælder ikke mindst i kantinen. Det batter på bæredygtighed, når landets uddannelsessteder serverer grønne retter, der appellerer til de unge.

Præsentation, genkendelighed og velsmag. Vores erfaring viser, at det er kriterierne, der skal opfyldes, for at de unge vælger det grønne til.

I den ånd har vi nu åbnet for tilmeldinger til:

Grøn Køkkenrejse

Formålet er at hjælpe ledelse og køkkenledelse på danske uddannelsesinstitutioner med at implementere et mere bæredygtigt og sundt køkken.

Forløbet, som er gratis, er simpelt opbygget og består af tre dele:

  • En forundersøgelse, der afklarer, hvor grøn jeres kantinedrift er i dag
  • En heldags workshop, hvor vi sammen etablerer en handlingsplan
  • Et opfølgende forløb med onlinemøder 1, 3, 6 og 12 måneder efter workshoppen.

Vi tager udgangspunkt i, hvor I er i dag, og vores fokus er at skabe madglæde hos de unge og grønne resultater. Det er vigtigt, at både én repræsentant for ledelsen og køkkenledelsen deltager på workshoppen, hvor en række toneangivende undervisere vil klæde jer på til at implementere en mere grøn kantinepraksis. Det er vores erfaring, at det giver langt de bedste resultater.

Sammen med jer etablerer vi en enkel handlingsplan, som I dedikerer jer til. Gennem opfølgning sikrer vi, at planen føres ud i praksis.

Forløbet er for jer, der:

  • Ønsker attraktive grønne menuer, men har svært ved at komme i gang
  • Savner inspiration og en struktureret og holdbar løsning
  • Gerne vil skabe de bedste forudsætninger for indlæring
  • Har interesse i at styrke elevernes sundhed
  • Vil dele viden og erfaringer med kollegaer i jeres region

Program workshop 30.5 2024

08.30 – 09.00 Morgenmad​

09.00 – 09.15 Velkomst ved Ann Catherine Talbro, Direktør for Undfang ApS​

09.15 – 09.40 Indflyvning til den Grønne Køkkenrejse
Søren Ejlersen, Grøn ildsjæl, multiiværksætter (Aarstiderne m.fl.), forfatter og foredragsholder​

09.40 – 10.05 Integration af Verdensmål i Uddannelsessystemet ​
Thomas Ravn-Pedersen, Direktør for Verdens Bedste Nyheder​

10.05 – 10.30 Den Gode Case - Omstilling til det grønne køkken for unge​
Rasmus Bredahl, Selvstændig gastronomisk konsulent​

10.30 – 10.40 Pause​

10.40 – 11.25 Workshop øvelse 1: Udgangspunktet​

11.25 – 12.10 Workshop øvelse 2: Målsætning​

12.10 – 13.05 Frokost​

13.05 – 15.05 Workshop øvelse 3: Indsatsområder og emnecaféer​

15.05 – 15.15 Pause​

15.15 – 16.30 Workshop øvelse 4: Handlingsplaner​

16.30 – 17.00 Afrunding​

OBS: Ændringer og omrokering i programmet kan forekomme. Start og sluttidspunkt for workshoppen er fast og ændres ikke.

Opfølgende forløb med netværk og vidensdeling

Det opfølgende forløb består af onlinemøder på Teams 1, 3, 6 og 12 måneder efter workshoppen. Her får I hjælp og sparring til eventuelle udfordringer med implementeringen af jeres handleplan.

Det opfølgende forløb giver også mulighed for at netværke med andre i jeres region, der er i gang med den grønne køkkenrejse. Her deler vi erfaringer, inspiration, viden og succeser mv. Ann Catherine Bechetoille Talbro fra Undfang leder og faciliterer det opfølgende forløb.

Partnerne bag projektet

Undfang ved Ann Catherine Bechetoille Talbro

Verdens Bedste Nyheder og UBU ved Thomas Ravn- Pedersen

Madkonsulenten ved Rasmus Bredahl


Projektet realiseres med delvis støtte fra Fonden for Plantebaserede Fødevarer.

Tid

30. maj 2024

08.30-17.00

Lokation

Kokke- & Tjenerskolen ZBC
Valbyvej 69 B
4200 Slagelse

Rutevejledning

Arrangør

Plantebaseret Videnscenter

Kontakt

Jeanne Svalebech
Mail: jeanne.svalebech@vegetarisk.dk
Tlf.: 81 11 92 25.

Tilmeld dig her

Luk (Esc)